Już w najbliższy weekend odbędzie się we Wrocławiu II edycja wydarzenia Wielkie Serwowanie!
 
 
 
 
Stowarzyszenie Serowarów Farmerskich i Zagrodowych serdecznie zaprasza wszystkich miłośników sera i naturalnych produktów z małych manufaktur 11 października na ul. Zwycięską 4 we Wrocławiu (teren hotelu AGRO), gdzie odbędzie się Targ sera i produktów rzemieślniczych.
Będzie to prawdziwa uczta smaków. Wśród wystawców znajdą się producenci serów z całej Polski. Będą sery dojrzewające, sery półtwarde podpuszczkowe, oscypki, twarogi, sery świeże, wariacje serowe, pyszne masło, jogurty i kefiry nie tylko z mleka krowiego, ale również z mleka koziego i owczego. Na targu znajdziecie także lody kozie, soki i miody, dżemy, chutneye a także naturalne pieczywo na zakwasie.
Targ sera uzupełni ofertą znakomitych win, a także rękodzielnicze deski od Diego Totti.
Podczas imprezy przeprowadzony będzie ogólnopolski konkurs serów, w którym wyłoniony zostanie laureat Grand Prix Wielkiego SERwowania!
11 października na Wielkim Serwowaniu nie zabraknie atrakcji: będą pokazy kulinarne i konkursy dla publiczności. Szef kuchni Boreczna, Wojciech Harapkiewicz zaprezentuje jakie potrawy można wyczarować, używając produktów regionalnych w tym serów rzemieślniczych. Pokazy serowarskie przeprowadzi Magdalena Lewandowska ze Śródborskiej Manufaktury Serów, prezentując jak zrobić w domowych warunkach serek podpuszczkowy. Wolny czas na świeżym powietrzu umili występ Jazz Trio Buttercup.
Nie możesz przegapić tylu atrakcji w jednym miejscu. Już teraz rezerwuj wolny czas bo wstęp jest wolny!